+40 21 3000 166

Rezervari BILETE DE AVION

Cele mai ieftine bilete de avion catre toate destinatiile. Puteti rezerva bilete de avion dinspre si catre orice destinatie turistica dorita. Va stam la dispozitie cu o multitudine de zboruri nationale si internationale.

Bilete de avion Cluj - Zaragoza
vezi preturi »
Bilete de avion Cluj - Valencia
vezi preturi »
Bilete de avion Cluj - Palma de mallorca
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Palma de mallorca
vezi preturi »
Bilete de avion Bacau - Torino
vezi preturi »
Bilete de avion Bacau - Roma
vezi preturi »
Bilete de avion Bacau - Londra
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Dublin
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Londra
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Malaga
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Roma
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Zaragoza
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Budapesta
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Barcelona
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Berlin
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Istanbul
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Paris
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Milano
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Bruxelles
vezi preturi »
Bilete de avion Bucuresti - Madrid
vezi preturi »


1. Ce reprezinta un bilet de avion?
Biletul de avion este un document tipizat (identificat in mod unic prin numarul biletului de avion) care confera dreptul unui pasager de a beneficia de servicii de transport din partea uneia sau a mai multor companii aeriene intre doua sau mai multe aeroporturi.

2. Care este tariful unui bilet de avion?
Pretul biletului de avion este stabilit de catre compania aeriana transportatoare. Pe langa tariful pe care compania il stabileste in pretul unui bilet de avion pot fi incluse si diverse taxe si comisioane. Printre cele mai importante taxe sunt: taxa de combustibil, taxa de securitate, taxa de tranzit al unui aeroport.

3. Ce informatii sunt inregistrate pe un bilet de avion?
Sunt obligatorii urmatoarele campuri:
- numele complet al pasagerului;
- data nasterii pasagerului daca tariful la care s-a emis biletul de avion este unul cu reducere pentru o anumita grupa de varsta. Exemplu: tineri, seniori, copii sau infanti;
- compania aeriana;
- itinerariul de zbor (data, ora, aeroport). De obicei nu apar escalele tehnice;
- cantitatea de bagaje permise in avion: sub forma greutatii acceptate (ex: 32 kg la cala - Blue Air sau Wizz Air, 23 kg la cala - Tarom) sau sub forma PC (piece concept) pentru zborurile transatlantic;
- codul de rezervare al companiei aeriene respectiv codul generat de sistemul de rezervare folosit de agentia care a emis biletul de avion;
- emitentul biletului de avion, fie ca este vorba despre o agentie de turism, fie ca este vorba despre compania aeriana;

4. Biletul de avion on-line (electonic) sau bilet de avion tipizat (pe hartie)?
Cu cateva exceptii (sub 1%) biletele de avion emise de catre agentiile de turism din Romania sunt bilete electronice. Acest lucru inseamna ca pe baza rezervarii care exista in GDS-uri (sistemele de rezervare) se emit bilete electronice care se storeaza in sistemele de rezervare si se imprima in diverse formate acceptate de companiile aeriene/sisteme de rezervari. Avantajul major pentru pasager il reprezinta usurinta de manipulare (nu conteaza daca se pierde/distruge - oricand se poate imprima altul) si usurinta de livrare. Datorita caracterului electronic pasagerii pot cumpara bilete de avion online de la orice agentie de turism iar biletul de avion este livrat in format electronic pe o adresa de e-mail / fax.

5. Se poate anula un bilet de avion?
Da, un bilet de avion poate fi anulat anterior inceperii calatoriei ceea ce inseamna ca nu veti mai putetea folosi biletul de avion respectiv. Din pacate anularea unui bilet de avion nu inseamna insa si recuperarea sumelor achitate pentru acel bilet. In fiecare caz in parte se aplica regulile companiei aeriene si ale agentiei de turism. In majoritatea cazurilor agentia de turism aplica doar o taxa de anulare (peste cea impusa de compania aeriana) care poate varia intre 0 si 50 euro. Aceasta nu este insa o norma reglementata ci o decizie a agentiei de turism.

6. Pot modifica un bilet de avion?
In general modificarea unui bilet de avion se refera la mai multi factori:
a. Numele pasagerului - acesta se poate modifica doar la companiile low cost contra unei taxe. In cazul companiilor aeriene regulate numele nu este modificabil.
b. Data de calatorie - cu exceptia biletelor de avion emise in cadrul unor oferte speciale (foarte ieftine), datele de calatorie se pot modifica cu plata unor penalizari. Penalizarile de obicei incep de la 15-20 euro si pot ajunge la un cost mai mare decat cel al biletului platit initial. In plus agentia de turism solicita o taxa de modificare care variaza intre 10 si 50 euro.
c. Destinatia - In anumite cazuri se poate modifica inclusiv destinatia calatoriei contra unei taxe de modificare. De obicei se poate face modificarea daca noua destinatie se afla in aceeasi tara sau in aceeasi zona tarifara.
d. Compania aeriana - In general nu se poate modifica compania aeriana deoarece ar insemna emiterea unui nou bilet fara nicio legatura cu cel anterior emis. Exista insa cazuri in care ambele companii fac parte din aceeasi alianta sau au anumite intelegeri, iar in aceste cazuri se poate modifica inclusiv compania de zbor.

7. Ce fac daca am pierdut biletul de avion?
Daca biletul de avion era unul electronic (99% din cazuri) tot ce aveti de facut este sa va relaxati. Va puteti imprima din nou biletul pe care, daca nu il aveti deja in format electronic pe adresa de e-mail sau salvat ca document pe computerul personal, il puteti solicita oricand agentiei de turism de la care l-ati achizitionat. Biletele de avion electronice sunt stocate in sistemele de rezervari ale companiilor aeriene si nu mai este nevoie de elemente speciale de siguranta. Aveti nevoie doar de o foaie de hartie cu numarul biletului, codul rezervarii si numele dumneavoastra si va puteti prezenta la zbor. Nu uitati insa de documentele de calatorie (carte de identitate/pasaport).

8. Trebuie sa reconfirm plecarea cu cateva zile inainte de zbor?
In mod normal, atunci cand apar modificari in orarul de zbor, compania aeriana in cauza sau agentia de turism de unde a fost achizitionat biletul va anunta pasagerii in timp util. Pentru calatoriile pe distante lungi sau incluzand mai multe segmente se zbor se recomanda verificarea de catre pasageri cu cateva zile inainte a orelor de decolare fie la compania aeriana, fie la agentia de turism care a emis biletul.

9. Trebuie sa mai platesc ceva in plus la aeroport pentru biletul de avion?
Nu, biletul de avion se plateste integral iar dupa emiterea lui nimeni nu va va mai solicita alte taxe. Exista insa taxe pentru serviciile suplimentare solicitate de catre pasager, pentru depasirea numarului de kg acceptat pentru bagajul de cala, precum si pentru adaugarea unui bagaj suplimentar. De mentionat ca aceste solicitari suplimentare trebuie, de regula, facute inaintea indeplinirii procedurilor de Check-in.