+40 21 3000 166

Stiri din turism intern si turism extern


Hotelul InterContinental din Capitală, care a fost răsplătit doi ani la rând cu premiul pentru cel mai bun hotel din ţară de către World Travel Awards, a fost detronat. Câştigătorul titulaturii de cel mai bun hotel al anului, premiu oferit de către World Travel Award, un fel de Oscar în industria turismului, este Carol Parc de cinci stele din Capitală, considerat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din regiune. Proprietatea mai este cunoscută şi sub numele Palatul Suter, construit în 1906 de către arhitectul Suter, un apropiat al regelui Carol I. În 1991 acesta a fost revendicat, iar zece ani mai târziu retrocedat. În 2002 a fost vândut, iar în perioada 2003-2007 a fost renovat, restaurat şi modernizat de arhitecţi din mai multe ţări din Europa.

toata stirea

Primarul George Scripcaru a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, finalizarea proiectului e-Turist în Braşovul Istoric, proiect finanţat în cadrul POR, Axa Prioritară 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3.Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică. Prin implementarea acestui proiect s-au realizat un portal turistic e-Turist în Braşovul Istoric, ca mijloc de promovare a produsului turistic cultural "Braşovul istoric" cu modalităţi de accesare http://turism.brasocity.ro, o aplicaţie multi-media conţinând un ghid turistic în format electronic, precum şi tururi virtuale ale obiectivelor vizitate, un videoclip de prezentare a produsului turistic la televiziunile locale şi regionale precum şi două emisiuni pentru promovarea a trei trasee turistice în centrul istoric. "Scopul proiectului este de a confirma [...]

toata stirea

Transfagarasan va fi inchis circulatiei timp de opt ore, marti, in zona lacului Vidraru, pentru dinamitarea unor bolovani care risca sa ajunga pe carosabil de pe un versant.Restrictia de circulatie va fi valabila intre orele 7,00 si 15,00, in zona kilometrului 70, au anuntat luni reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 3,5 tone vor putea folosi ca ruta ocolitoare DJ 704, drum neasfaltat care face legatura intre Barajul Vidraru si kilometrul 90 al DN 7C, pe malul drept al lacului de acumulare.Accesul autovehiculelor mai grele de 3,5 tone este interzis pe acest sector de drum.Conducatorii auto trebuie sa respecte semnalizarea temporara corespunzatoare inchiderii circulatiei, avertizeaza reprezentantii CNADNR.

toata stirea

Pentru iubitorii sporturilor de iarna TAROM ofera transportul gratuit al unui excedent de bagaj de 23 kilograme, reprezentand echipamente de ski si snowboard, pentru pasagerii care calatoresc intre Romania sau Moldova (Chisinau) si Viena, Lyon, Munchen si Sofia.Cele 23 kilograme de echipamente sportive transportate gratuit se adauga, astfel, celor 23 kilograme al caror transport este asigurat de TAROM fiecarui pasager care calatoreste la clasa economic, fara a i se percepe taxe suplimentare.Aceasta facilitate este acordata pentru calatoriile efectuate in perioada sezonului de iarna, intre 28 octombrie 2012 si 31 martie 2013. Echipamentul sportiv de iarna consta in: o pereche de schiuri, o pereche de clapari si o pereche de bete sau o placa de snowboard si o pereche de clapari.Acceptarea gratuita a acestor echipamente sportive se va face in limita capacitatii disponibile, in functie de tipul de avion.

toata stirea

Egiptul a redeschis una din marile sale piramide în încercarea de a relansa industria turistică afectată de protestele de anul trecut. Ministrul antichităţilor, Mohamed Ibrahim Ali, a anunţat joi că Piramida lui Kefren şi alte şase vechi morminte din Platoul Giza au fost redeschise după trei ani de restaurare. Muhammad Ibrahim a subliniat că aceasta este primul dintr-o serie de situri arheologice care vor fi redeschide în acest an pentru a scoate în evidenţă că Egiptul este o ţară sigură pentru turişti, scrie Agerpres. Industria turistică este un sector vital al economiei egiptene în condiţiile în care asigură un loc de muncă pentru 10% din populaţia activă. În 2011, veniturile din turism s-au cifrat la 8,8 miliarde de dolari, în scădere cu 30% comparativ cu anul 2010, pe fondul manifestaţiilor de protest care au dus la înlăturarea de [...]

toata stirea