+40 21 3000 166

Stiri din turism intern si turism extern


Nici nu a început sezonul toamnă/iarnă 2012-2013, că operatorul low-cost Blue Air a introdus în sistem programul până în octombrie 2013. Acum vă puteţi planifica vacanţele şi călătoriile pentru 2013. Conceptul de smart flying se adresează celor care călătoresc mult cu avionul în interes personal sau de afaceri, celor care ştiu că biletele de avion cumpărate din timp sunt foarte ieftine şi celor care au învăţat să-şi planifice din timp vacanţele. Blue Air a introdus orarul de vară cu perioada de călătorie: 31 martie – 26 octombrie 2013. Puteţi rezerva bilete de avion cu preţuri începând de la 14.99 euro/segment, cu taxe de aeroport incluse, locuri limitate.

toata stirea

Cu un trecut ce se întinde pe mai mult de o jumătate de secol, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România s-a remarcat prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă. În anul 1920, în România a luat fiinţă una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Română pentru Navigaţie Aeriană, care a fost, de altfel, şi prima companie aeriană – din istoria aviaţiei – cu operare trans-continentală. În 1926, compania s-a reorganizat şi şi-a schimbat denumirea în CIDNA – Compania Internaţională pentru Navigaţie Aeriană, pentru ca, în 1930, să-şi schimbe din nou numele, devenind Societatea Naţională LARES – Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat. Anul 1945 aduce o nouă reorganizare iar LARES este &[...]

toata stirea

Conceptul de smart flying se adreseaza celor care calatoresc mult cu avionul in interes personal sau de afaceri, celor care stiu ca biletele de avion cumparate din timp sunt foarte ieftine si, in special, celor care au invatat sa-si planifice din timp vacantele. Chiar daca nu te-ai gandit inca unde vrei sa zbori in 2013, poti intra pe site-ul Blue Air, www.blueairweb.com, si sigur vei alege o destinatie de week-end sau locul unde vei ajunge cu prietenii… la vara! Acum iti poti planifica calatoriile pana in octombrie 2013, pentru ca Blue Air a introdus orarul de vara cu perioada de calatorie: 31 martie - 26 octombrie 2013. Rezerva acum bilete cu preturi incepand de la 14.99 euro/segment* pe www.blueairweb.com, prin Call Center la 1499** sau la agentiile partenere.

toata stirea

Incepand cu 1 august 2012, serviciul de check-in online este disponibil cu maximum 14 zile inainte de data plecarii si cu pana la 4 ore inainte de plecare.La finalul procesului de check-in online trebuie sa tipariti cartea de imbarcare, cu care va veti prezenta la aeroport pentru imbarcare.Daca nu veti efectua check-inul online in acest interval, veti putea primi cartea de imbarcare numai la aeroport contra unei taxe de 10 euro/pasager.Serviciul de check-in online este disponibil pentru zborurile cu plecare din Bucuresti, Bacau, Sibiu, Roma, Larnaca, Nisa, Malaga, Barcelona, Paris, Bruxelles, Milano, Satu Mare si Valencia. Pentru celelalte zboruri, check-inul se efectueaza in aeroport, inainte de plecare, si este gratuit. Din cauza cerintelor suplimentare de securitate, serviciul de check-in online nu este disponibil pentru cursele catre/din Marea Britanie.

toata stirea

In cateva hoteluri din Mamaia a fost implementata o oferta de all inclusive cu meniu de bucatarie romaneasca autentica a carei calitate si cantitatea sunt multumitoare pentru orice standarde. Acest exemplu este doar unul dintre pasii care trebuie facuti pentru ca ofertele de pe litoralul romanesc sa concureze cu cele de afara, sustine Federatia Patronatelor din Turism si Servicii. “Este cunoscut faptul ca, pe langa bucataria si ospitalitatea romaneasca, un factor cheie in succesul litoralului romanesc este tocmai plaja cu nisip fin si apa de adancime mica langa mal. Litoralul romanesc are nisipul mai fin decat plajele tarilor vecine, in acelasi timp fiind un avantaj faptul ca nu exista stanci la intrarea in mare. Asadar, Romania poate fi competitiva din punct de vedere al ofertei turistice de litoral, cu conditia unei oferte de servicii la standarde competitive”, afirma presedintele FPTS, Dan Matei Agaton.  El sustine ca sistemul [...]

toata stirea