+40 21 3000 166

Tendinte de calatorie in 2017. Destinatiile care atrag tot mai multi romani

     Din ce în ce mai mulți români preferă să călătorească în interiorul Europei, către destinații cu ieșire la Marea Mediterană sau Oceanul Atlantic, unde cultura și experiențele locale sunt familiare, dar și de cealaltă parte a lumii, către Africa și Asia, pentru vacanțe exotice și rafinate.
     Românii sunt tot mai interesați să călătorească în România cu avionul și, astfel, să economisească bani dar, mai ales, timp, reducând orele de călătorie cu trenul sau cu mașina la o oră cu avionul. Zborurile interne au înregistrat cea mai mare creștere în căutări (+664%), fiind pe prima poziție în topul destinațiilor către care românii au ales să călătorească cel mai mult în 2016. Cererile de zbor au fost făcute în mod constant pentru principalele aeroporturi din țară, din București, Cluj, Timișoara, Iași, acest lucru fiind posibil în principal datorită numeroaselor oferte de zbor pe care operatorii low-cost le pun la dispoziție începând din 2016.
    Grecia nu este o destinație nouă în topul preferințelor românilor, însă este destinația europeană cu cea mai mare creștere în căutările acestora (+202%) în 2016 față de anul precedent. O explicație ar putea fi stabilitatea politică după evenimentele din 2015 (referendum privind programul de austeritate economică), precum și o ușoară scădere a prețurilor. Atena este principala destinație preferată de români, căutările pe site-ul momondo.ro înregistrând o creștere de 231% în 2016, comparativ cu anul precedent.  

Continuând pe țărmurile Mării Meditaraneene, românii au căutat în 2016 numeroase oferte de zbor către Cipru, cu 105% mai mult decât în 2015. Un factor determinant în acest sens poate fi instabilitatea din Turcia, care a cauzat reorientarea cererii către Cipru”, a adăugat Mircea Giurcă.   Împărtășind din elementele cheie precum ieșirea la mare și proximitatea, Croația completează topul destinațiilor în creștere, cu +152% în căutări anul trecut comparativ cu 2015. Interesul crescut al românilor pentru Croația se datorează în principal destinației Dubrovnik, o nouă alternativă la litoralul bulgăresc. 

Creșteri seminificative în căutările românilor sunt întâlnite, de asemenea, în cazul țărilor latine Portugalia și Italia, care rămân pe poziții de top în destinațiile preferate de conaționali, cu +90% și, respectiv, +70% în 2016 față de 2015.  

Destinațiile și, totodată, culturile latine s-au bucurat dintotdeauna de aprecierea românilor, ele fiind o alternativă de călătorie avantajoasă, accesibilă ca preț și ca experiență culturală. Suntem familiari cu obiceiurile, bucătăria, muzica sau limbile latine. Dincolo de acestea, un interes mai mare în 2016 pentru Portugalia, și pentru Lisabona în special (+109% în căutări), poate fi legat în egală măsură de ofertele de călătorie puse la dispoziție de operatorii low-cost”, a spus Mircea Giurcă.  

Spania este, de asemenea, o destinație care se află în continuare în preferințele călătorilor români și, mai mult, ale echipelor sportive românești pentru cantonamente. La fel ca Italia, Spania este pentru români una dintre principalele destinații de călătorie în interes de serviciu sau pentru vacanțe. Destinația care a înregistrat cea mai mare creștere în căutări este Tenerife (+89%).

 

http://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/tendinte-de-calatorie-in-2017-destinatiile-care-atrag-tot-mai-multi-romani-111080/« toate stirile