Cele mai bune locații pentru un city break în Spania


Madrid
În această postare, îți vom scrie câteva dintre motivele pentru care ar trebui să mergi într-un city break în Spania. Opt orașe frumoase în care să vă bucurați de vacanță, în  cea mai potrivita perioadă,  care se întinde de la mijlocul lunii martie până în mai, vă așteaptă.

Un city break nu este doar un titlu, ci este o stare de spirit. 

Răsfață-te la căldura soarelui și fi pregătit pentru o vreme caldă, de vară. Este cât se poate de real că primăvara te întinzi pe plaja din Malaga sau Valencia, treci prin Madrid în pantaloni scurți și te bronzezi în Barcelona. 

Dar ghidul nostru pentru un city break în Spania va fi și o postare pentru iubitorii de natură, găsind în Cuenca, în mijlocul țării, locul perfect de relaxare pentru trup și minte.

Cele mai atractive orașe pentru un city break în Spania
1. Madrid;
2. Barcelona;
3. Valencia;
4. Malaga;
5. Sevilla;
6. Cádiz;
7. Palma de Mallorca;
8. Ibiza.

City break în Madrid


Capitala Spaniei este o locație prietenoasă, ideală pentru a fi vizitată tot anul. Chiar în mijlocul țării, în Madrid, găsim temperaturi ridicate, de peste 40 de grade în august. 

Dacă doriți să experimentați cel mai bine orașul, vă sugerăm să vizitați primăvara Madridul. Organizarea unei excursii în aprilie sau mai ar putea fi cea mai bună idee, o modalitate perfectă de a vă bucura de oraș și de a vă relaxa. Madrid are multe de oferit și, ca și alte părți ale Spaniei, are o viață de noapte plină.

Bucurați-vă de o halbă în pub-urile locale, bucurați-vă de tapas și de mâncărurile tradiționale și dansați până a doua zi.

Mai mult, Madridul nu înseamnă doar petreceri, ci este și un centru cultural. 

Ce să vizităm în Madrid, ghid turistic:
1. Royal Palace of Madrid
2. Piața Mayor
3. Puerta del Sol
4. Muzeul Național Del Prado
5. Stadionul Santiago Bernabeu 
6. Gran Via
7. Puerta de Alcalá
8. Palacio de Cristal
9. Parque del Retiro
10. Piața Spaniei 
11. Plaza de Toros de las Ventas


Locuri de vizitat în Madrid pe care nu le veţi găsi într-un ghid turistic: 
1. Parcul Quinta de Los Molinos
2. Parcul El Capricho 
3. Vizită în cartierul Malasaña
4. Arena Tabaclera 
5. Librăria U.N.E.D. de Escuelas Pías
6. Farul Moncloa
7. Piața alimentară San Miguel
8. Restaurant Oiala 
9. Hammam Al Andalus – Spa în Madrid
10. Muzeul Romantismului
11. Taverna “El Cortijo”
12. Panorama Madridului de la Delieda de San Francisco

Vă sugerăm să rezervați bilete pentru cel mai important muzeu spaniol, Muzeul Do Prado. 

O plimbare minunată în frumosul parc din Madrid, Parque del Retiro este un punct turistic obligatoriu  în acest oraș. Frumosul Palacio de Cristal, dar și o plimbare cu barca, fac parte din scenariul romantic al Madridului.City break în Barcelona


Barcelona este unul dintre orașele preferate ale românilor care vizitează Spania, plin de viață. 

Barcelona este uimitoare vara, când temperaturile cresc și te poți bucura de frumosul oraş şi de plaja mare din Barcelona.
Este imposibil să vizitezi Barcelona și să nu explorezi bijuteriile orașului. De la Sagrada Familia la Casa Battlò și Parc Guell, Barcelona are atracții incredibile de vizitat. 
Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe de weekend distractive, vă sugerăm să vizitați zona din jurul litoralului. Există multe cluburi, pub-uri, restaurante în Barcelona.

Cea mai bună perioadă pentru un city break în Barcelona este primăvara, în luna aprilie sau mai, când orașul nu este încă aglomerat și temperatura este ideală pentru a-l descoperi.

Bucurați-vă de Festivalurile din aprilie și încercați să învățați cum să spuneți vacanță limba în spaniolă, bând o Cerveza (o bere) pe plajă.
Primăvara în Spania înseamnă și sărbatoarea Paștelui. Este momentul în care toate țările ies din letargia iernii și redevin pline de viață.


City break în Valencia


Valencia este un oraș imens, în care cu adevărat te poți pierde.  Arhitectura orașului este pur și simplu incredibil de frumoasă. 

Valencia este locul ideal de vizitat dacă doriți să cunoașteți în profunzime cultura spaniolă. Orașul se află undeva la mijloc între influențele catalane și mentalitatea castiliană. 

Perioada Paștelui în Valencia, Spania, este cea mai bună perioadă pentru a vizita orașul, locuitorii sunt încântați de această perioadă și orașul arată uimitor cu multe activități care au loc. Vizitând Valencia în primăvară, vă sugerăm să vă concentrați atenția asupra câtorva obiective importante. Vizitați zona de Artă și Știință, cu Grădina Tropicală în apropiere.

City break în Malaga


Acesta este un oraș care vă va determina să vă îndrăgostiți de plaje, de mâncare, de oameni și de cultură. Orașul lui Pablo Picasso este locul ideal pentru o vacanță scurtă în Spania. Condițiile climatice din Malaga fac din aceasta o locație preferată pentru vacanțele românilor.

Micile orașe din jurul Malaga, Pueblos Blancos din Andaluzia, sunt aglomerate de turiști din primăvară până în vară. Sărbătoarea Paștelui în Spania este uimitoare, iar în Malaga, veți avea ocazia sî explorți  tradițiile și sărbătorile care au loc în jurul orașului, cu parade și procesiuni religioase.

La doar 3 ore de mers cu mașina de Malaga, Granada este un oraș pe care nu doriți sa îl ratați. Originile maure au dat acestui loc o mulțime de legende și o atmosferă unică. Vizitați Alhambra, minunata Alcazaba de pe vârful dealului.

City break în Sevilla, Spania


După Malaga, Sevilla este unul dintre cele mai mari orașe din Andaluzia. Paștele din Sevilla Spania este uimitor și, ca și în Malaga, tradițiile religioase fac acest oraș unic. Căutarea și admirarea clădirilor arhitecturale din Sevilla îți vor umple programul de vacanță din prima zi.

Primăvara este cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita orașul, deoarece vara, ca și în Madrid, temperaturile ating cote ridicate. Sevilla este adesea definită ca un loc fierbinte al Spaniei, cunoscut pentru cea mai caldă vreme. Așadar, vizitați Sevilla primăvara. În martie, cu temperaturi în jur de 30 de grade, turiștii pot fi văzuți deja în pantaloni scurți. 

City break în Cadiz


Unul dintre cele mai subestimate orașe din Spania este Cadiz. Adesea la umbra Sevillei din apropiere, Cadiz este un oraș mic și pe trei sferturi înconjurat de mare. Dacă călătoriți în sudul Spaniei, nu trebuie să ratați acest oraș. Cadiz este un oraș ideal pentru a petrece câteva zile de relaxare, plimbându-vă pe litoral și bucurându-vă de peisajele incredibile.

Vizitați Cadiz în primăvară dacă doriți să vă bucurați de atmosfera calmă și liniștită a centrului orașului. 

Ce obiective turistice atractive sunt de vizitat în Cadiz:

1. Catedrala Santa Cruz;
2. Piața centrală;
3. Plaja La Caleta.

În ciuda a ceea ce credeți, vă puteți bucura de plajă în Cadiz încă din martie, datorită vântului fierbinte care vine dinspre continentul african care se află chiar în fața Cadizului. Acest oraș este, de asemenea, locația perfectă pentru windsurfers. 


City break în Mallorca


Insulele Baleare au fost întotdeauna o locație preferată pentru călătorii din toată lumea. Nu mulți oameni știu că, pentru a se bucura cel mai bine de Insulele Baleare, cea mai bună perioadă pentru a le vizita este primăvara. Petreceri, muzică, plaje și alte chestii nebunești vă așteaptă în Mallorca.

City break în Ibiza


Cealaltă insulă populară din Arhipelagul Baleare este Ibiza,  o insulă de distracție, cluburi, dans, faună sălbatică uimitoare și plaje. În Ibiza puteți explorat insula, puteți urmări peisaje uluitoare, puteti descoperi plaje ascunse de vis și puteti admira apusul unic.

Ibiza este o insulă deosebită, potrivită pentru toate tipurile de călători. Nu contează dacă sunteți un aventurier, un cuplu care călătorește sau un călător singur, Ibiza are ceva pentru toată lumea. O vacanță în Ibiza este ideală pentru a avea un pic din tot. Organizați un week-end în Ibiza primăvara, bucurându-vă de vremea bună, câteva băuturi și experiențe unice.

Motive pentru a vă petrece o mini-vacanță în Spania
1. Sărbătorile, târgurile și festivalurile încântătoare;
2. Cea mai bună vreme din Europa în primăvară;
3. Plajele si apusul de soare minunat;
4. Mai puțin aglomerat decât vara;
5. Vacanțe accesibile.

Spania este bine-cunoscută pentru festivalurile sale. Petrecând o mică vacanță în Spania, vei înțelege ce înseamnă să ai cea mai bună vreme din Europa.

Sistemul de transport în comun este cu adevărat eficient, autobuzele și trenurile sosesc la timp și veți ști mereu cât trebuie să așteptați în stație.

Localnicii, mai ales în sudul Spaniei, partea din peninsula care este îndreptată spre Maroc, încep să meargă pe plajă din martie. In fiecare an. Temperaturile sunt uimitoare și vă permit să vă bucurați de soare și de o bălăceală. Dacă nu sunteți genul de persoană care iubește plaja, nu vă faceți griji, vă puteți bucura totuși de un apus romantic.

Iată și câteva expresii uzuale și utile:

Bună ziua = Hola
ce mai faci? = Como estas?
unde pot găsi o bancă? =  Dónde está el banco?
Aveți wifi? = Tienes wifi?
Aș dori o bere =  Una cerveza por favor
Unde este plaja? =  Dónde está la playa?
Vorbiți engleză? =  Habla usted Inglés?

SOURCE AND TAGS