Excursii opționale din Hurghada, Egipt


Excursii-optionale-din-Hurghada-Egipt

Pana nu demult, Egiptul era aproape inaccesibil pentru romani. Piramidele, desertul, Sfinxul sau Valea Regilor erau doar subiecte in cartile de istorie sau de geografie, insotite de imagini generice. Astazi, oricine poate sa descopere toate aceste monumente, atat biletele de avion, cat si ofertele agentiilor turistice in Egipt fiind din ce in ce mai numeroase si mai atractive. Hurghada este cea mai populara destinatie egipteana pentru romani. Chiar daca nu se afla in imediata apropiere a acestor obiective turistice, aceasta statiune de la Marea Rosie cucereste prin plajele sale, prin unitatile de cazare cu servicii exclusiviste, prin parcurile tematice si prin excursiile optionale. Fost sat pescaresc, Hurghada s-a transformat intr-o destinatie turistica cu renume mondial, cunoscand o adevarata explozie in ultimii 30 de ani. Peste 1 milion de turisti aleg acest colt de lume drept destinatie de vacanta iar numarul este intr-o continua crestere. Este normal, in conditiile in care o vacanta in Hurghada este o experienta complexa, in care te poti relaxa la plaja, te poti distra si poti cumpara excursii optionale catre obiectivele istorice ale Egiptului.

Care sunt excursiile optionale pe care le poti achizitiona din Hurghada?

Evident, toti cei care ajung pentru prima data in Egipt isi doresc o excursie la piramide. Exista zeci de optiuni de excursii din Hurghada la Piramidele din Giza, considerate a fi una dintre cele 7 minuni ale lumii Antice. Construite drept morminte pentru faraoni, piramidele au reusit sa trezeasca admiratia si curiozitatea oamenilor de-a lungul anilor, conturand o multime de enigme imposibil de rezolvat. O excursie Hurghada Piramide s-ar putea sa nu fie suficienta pentru stapanirea setei de cunoastere, mai ales ca in Egipt, aceasta sete este una extrem de puternica. Dupa ce te-ai relaxat la plaja, te-ai distrat intr-un parc acvatic, te-ai scufundat cu submarinul in Marea Rosie sau ai cunoscut adrenalina in plimbari cu ATV-ul prin safari, poti alege numeroase alte excursii optionale din Hurghada:

1. Excursie la Manastirea Sfanta Ecaterina. Aceasta Manastire situata la poalele muntelui Sinai este considerata a fi unul dintre simbolurile crestinismului, dat fiind faptul ca pe acest munte a primit Moise cele 10 porunci. Foarte frumoasa, manastirea gazduieste colectii impresionante de icoane, arta si manuscrise istorice.

2. Excursie in Desertul Alb, una dintre cele mai interesante minuni naturale. Desertul Alb este spectaculos, fiind o intindere desertica in care s-au format formatiuni stancoase din calcar si creta. Peisajul pare desprins dintr-un film SF, fiind perfect pentru cateva poze memorabile.

3. Excursie in Cairo. Cairo este capitala Egiptului si cel mai mare oras din Africa. Daca ajungi in Egipt, este una dintre destinatiile de neratat, care iti poate hrani curiozitatea cu povesti incredibile. Cairo este supranumit orasul celor o mie de minarete gratie numeroaselor moschei, are o istorie ce se intinde pe mii de ani si gazduieste unul dintre cele mai mari muzee ale lumii: Muzeul Egiptean din Cairo.

4. Exursie in Alexandria. O alta destinatie de neratat este Alexandria, considerat a fi cel mai european oras din Egipt. Intemeiat de Alexandru cel Mare, Alexandria are un trecut glorios si un prezent care te va cuceri prin cafenele, piete si o atmosfera aparte.

5. Excursie in Luxor. Orasul Luxor este cunoscut pentru tempul mortuar al reginei-faraon Hatshepsut si pentru Valea Regilor. Este un adevarat muzeu in aer liber, in care trebuie sa petreci cel putin 2 zile daca iti doresti sa te bucuri de toate obiectivele pe care ti le ofera.

OFERTE EGIPT


Obiectivele egiptene nu se opresc aici. Orasul Aswan de pe malul Nilului, templul Abu Simbel, oaza Siwa sau Templul Abydos sunt alte destinatii pe care trebuie sa le pui pe lista cu excursii optionale din Hurghada. Cu siguranta, daca vrei sa descoperi cu adevarat Egiptul si sa te bucuri de farmecul lui, trebuie sa mergi de mai multe ori si sa aloci suficient timp pentru fiecare obiectiv in parte. Dat fiind faptul ca Hurghada este o destinatie in care poti ajunge rapid si ieftin, aceasta statiune de pe malul Marii Rosii poate sa fie baza ta de vacanta, de unde sa pleci ori de cate ori ai chef de aventura catre o noua destinatie. Daca vrei o vacanta in care sa nu faci altceva decat sa te relaxezi pe un sezlong, cu o bautura rece in mana, Hurghada este, de asemenea, destinatia perfecta.SOURCE AND TAGS