Ghid vacanță Emiratele Arabe Unite


Ghid-vacanta-Emiratele-Arabe-Unite
Dacă îți dorești o vacanță inedită, în care să descoperi o cu totul și cu totul altă cultură și să te bucuri de servicii impecabile, Emiratele Arabe Unite te așteaptă cu brațele deschise. Este una dintre cele mai sigure destinații turistice din Orientul Mijlociu, care a reușit de-a lungul timpului să își creeze o imagine perfectă în rândul celor care iubesc să călătorească.

Fie că vrei sa faci shopping, că ești în căutarea unor experiențe memorabile, că  vrei să guști mâncăruri pe care nu le-ai mai încercat vreodată sau că vrei să descoperi adevărate minuni moderne ale lumii, această țară îți poate satisface toate dorințele.

Ce merită să vizitezi în Emiratele Arabe Unite?

Dacă vrei să bifezi toate obiectivele interesante din această zonă a lumii, vei avea nevoie de luni întregi petrecute printre clădirile care cuceresc norii în Dubai sau printre construcțiile care caută perfecțiunea în Abu Dhabi.

Dacă ai doar câteva zile la dispoziție, obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi sunt următoarele:
1. Burj Khalifa. Este simbolul Dubaiului și al EAU. Deși este inaugurată abia în 2010, această clădire a devenit principalul punct de atracție al zonei datorită înălțimii sale: 829 de metri. Este cea mai înaltă clădire din lume și a fost ridicată în doar 6 ani de zile. Poți admira Burj Khalifa din exterior sau poți urca la etajele 124 și 148, de unde vei descoperi o panoramă impresionantă a Dubaiului.
2. Moscheea Sheich Zayed (Abu Dhabi). Este o altă construcție nouă, care a devenit instant punct de atracție pentru milioane de turiști. Inaugurată în 2007, moscheea impresionează prin dimensiune, prin cele 90 000 de tone de marmură albă din Macedonia și prin povestea din spatele său. Cel care a dorit construcția acestei moschei a fost șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a decedat înainte de a-și vedea dorința împlinită.
3. Muzeul Luvru din Abu Dhabi. Mulți oameni cred că există un singur Luvru, în Paris. Din 2017 însă, în UAE poate fi găsit un al doilea Luvru în Abu Dhabi. Este un muzeu impresionant, care te poate conduce prin toată istoria omenirii și îți poate oferi experiențe de neuitat. Atât exponatele, cât și arhitectura muzeului sunt impresionante.

Emiratele Arabe Unite merită să fie vizitate și pentru arhitectura inedită a clădirilor, pentru plajă, shopping și o cunoaștere amănunțită a lumii arabe. De asemenea, cei care ajung aici se pot bucura de experiențe de neuitat în deșert, de activități pe care nu le-ar putea crede posibile, cum ar fi ski-ul pe zăpadă când afară sunt 40 de grade Celsius și de o mulțime de muzee și obiective create special pentru turiști.

Sfaturi de călătorie în Emiratele Arabe Unite 

Pentru a călători în EAU nu ai nevoie de viză, însă trebuie să știi câteva reguli esențiale. Dat fiind faptul că în această țară religia predominantă este cea islamică, tradițiile și regulile sunt destul de stricte. Ca turist, trebuie să respecți regulile impuse aici: femeile trebuie să se îmbrace modest și să aibă brațele și picioarele acoperite, trebuie să se evite gesturile de afecțiune în public și de asemenea, trebuie să se evite gesturile obscene și înjurăturile, care sunt considerate infracțiuni.

Vezi ofertele de vacanță de Crăciun aici https://www.zboaragratis.ro/oferte-vacanta-craciun-2022


SOURCE AND TAGS